ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

Жироспалюючі продукти харчування: вибираємо для схуднення

Жироспалююча їжа

Зменшити кількість жирових відкладень допоможе споживання певних натуральних харчових продуктів. Втратити вагу дуже легко, варто всього лише додати до свого раціону жироспалювальну їжу. Вона не лише стимулює метаболізм, а й контролює апетит, а також знижує загальне споживання їжі. Нижче розглянемо список чудо-продуктів, які сприяють схудненню.

Жирна риба

Відомо, що жирна риба, така як лосось, має у своєму складі корисні жирні кислоти омега-3, які допомагають спалювати підшкірний жир, зменшують запальний процес, а також знижують рівень гормону стресу – кортизолу. Крім того, жирна риба багата на високоякісний білок. Він забезпечує почуття насичення та допомагає організму уникнути переїдання. Доведено, що лосось містить селен, який необхідний для нормального функціонування щитовидної залози.

Кава та Зелений чай

Не дарма каву вважають чудовим продуктом жироспалювачем. Кофеїн, який міститься в каві, прискорює обмін речовин, що дозволяє швидко та ефективно схуднути. Доведено, що приймання кофеїну збільшує розщеплення жиру на 44%. Ще одним незамінним продуктом для втрати ваги є зелений чай. Він містить велику кількість антиоксидантів та кофеїну, які прискорюють метаболізм. Регулярне вживання зеленого чаю перед тренуванням допоможе спалити на 17 відсотків більше жирових відкладень.

Яйця

Яйца для схуднення

Сніданок із ситних яєць відмінно підійде як для чоловіків, так і для жінок, тому що містить багато білка. Білок прискорює обмін речовин, а також нарощує та підтримує м'язову масу. Відомо, що чим більше м'язів в організмі, тим активнішим є метаболізм. Усього вісім тижнів щоденного вживання яєць допоможе скинути понад 30% жиру в області талії та загалом знизити загальний відсоток жиру в організмі людини.

Сироватковий протеїн

Протеїн для схуднення

Сироватковий протеїн та казеїн – білки, що містяться в йогурті. Вживання звичайного йогурту з високим вмістом білка допоможе контролювати апетит та усуне почуття голоду. Крім того, йогурт з живими активними культурами містить пробіотики, які допомагають нормалізувати функції живота й кишківника. Здоровий кишечник захищає від основних гормональних факторів ожиріння, а саме від резистентності до лептину та запального процесу.

Яблучний оцет

Яблучний оцет вважається дуже популярним у суспільстві здорових людей, багато хто додає його в напої та заправки до салатів, а деякі люди навіть п'ють у розбавленому вигляді. Доведено, що прийом високо вуглеводної їжі у поєднанні з яблучним оцтом посилює почуття ситості та сприяє зменшенню споживання їжі на 200-275 грамів протягом дня. Також вживання 15 мл яблучного оцту в день допомагає знизити вагу на 1,2-1.7 кг. Нормалізація рівня цукру в крові – ще один привілей яблучного оцту.

Перець чилі

Перець чилі для схуднення

За допомогою термогенного ефекту перець чилі стимулює обмін речовин. Шляхом підвищення температури тіла відбувається потужне спалювання жирових відкладень. Активна речовина – капсаїцин, що міститься в перці чилі, забезпечує термогенез та контролює рівень інсуліну в організмі. Гостра їжа, що спалює калорії, здатна знизити споживання їжі протягом дня. Крім того, акуратне нанесення перцю чилі на проблемні целюлітні ділянки допоможе прискорити жироспалювання.

Листова зелень

Зелень для схуднення

Капуста, шпинат, листова капуста, швейцарський мангольд – різновид листової зелені. Зелень має низький рівень калорій і вуглеводів, а також містить величезну кількість клітковини, що робить її ідеальним дієтичним компонентом при схудненні. Безліч вітамінів, антиоксидантів та мінералів, що містяться в листовій зелені, сприяють сильному спалюванню жиру.

Хрестоцвіті овочі

До різновиду хрестоцвітих овочів відносять броколі, цвітну капусту та брюссельську капусту. Вони містять великий відсоток клітковини і є неймовірно ситними. Крім того, хрестоцвіті овочі багаті на білок. Така комбінація складових, а також низька щільність енергії роблять овочі сімейства хрестоцвітих ідеальними у рейтингу для схуднення.

Нежирна яловичина та куряча грудка

Куряча грудка для схуднення

Нежирна яловичина і куряча грудка корисні для схуднення, оскільки містять багато білка. Для перетравлення пісних джерел білка потрібно більше енергії. Доведено, що дієта з високим вмістом білкової їжі змушує спалювати на 100 калорій на день більше, а також знижує потяг до їжі на 60% через амінокислоти, які сигналізують про ситість.

Квасоля та бобові

Додавання бобів в раціон добре допомагає скидати вагу і контролювати рівень цукру в крові. Білі боби уповільнюють всмоктування вуглеводів за допомогою блокування ферментів, необхідних їх перетравлення. Регулювання рівня цукру в крові допомагає уникнути відкладення великої кількості жиру по всьому тілу. Сочевиця, чорна квасоля та інші бобові містять багато клітковини та білка, що забезпечує швидке насичення організму.

Супи

Супи також мають низьку енергетичну густину, допомагаючи людям споживати менше калорій і як наслідок скидати вагу. Дослідження показали, що рідко образні страви посилюють відчуття насичення. Головне не додавати в суп багато жирних інгредієнтів, тому, що це підвищить його калорійність.

Сир

Сир для схуднення

Велика кількість білка, як правило, міститься у нежирних молочних продуктах. Найкращим представником молочних виробів є сир, який в основному складається з білка з невеликим вмістом вуглеводів та жирів. Сирний сніданок і не тільки чудово насичує, а й змушує почуватися ситим протягом дня. Молочні продукти також містять велику кількість кальцію, що спалює жир.

Авокадо

Щоденне споживання авокадо під час контролю калорій забезпечує зниження ваги. Авокадо стимулює гормон – лептин, який допомагає відчувати почуття ситості, пригнічуючи апетит. Також авокадо багате мононенасиченою олеїновою кислотою, клітковиною та калієм. Такий склад робить фрукт унікальним та суперкорисним.

Горіхи

Горіхи для схуднення

Додавання мигдалю до свого раціону допоможе ефективно спалювати жир. Ці горіхи є хорошим джерелом білка, тому вимагають від організму максимальних витрат енергії для травлення, що забезпечує прискорення метаболізму та спалювання значної кількості калорій. Регулярне вживання мигдалю допомагає знизити на 50 відсотків більше жиру. Також горіхи є відмінним джерелом антиоксидантів, магнію та корисних жирів, які мають протизапальний ефект. Важливо не забувати, що горіхи потрібно їсти у помірних кількостях.

Насіння чіа

Вважається, що насіння чіа є одним з найкращих продуктів для спалювання жиру. Вони містять величезну кількість білка, клітковини, мінералів і вітамінів, які допомагають довше відчувати ситість. Доведено, що щоденне споживання 30 г чіа допомагає втрачати зайві кілограми. Завдяки своєму поживному складу насіння чіа стане корисним перекусом на ніч.


Супутні товари
Хіт продажів
Подібні статті
Як діє піколінат хрому на організм людини?
Коли заходить мова про приведення тіла в порядок, само собою, на думку спадає думка про те, що потрібно позбавлятися від надлишків жирових відкладень...
29204
Як приймати амінокислоти?
Ні для кого давно вже не секрет, що амінокислоти - це елементарні складові частини білкових структур. За здатністю синтезуватися в організмі їх можна ..
4670
Чи потрібно новачку спортивне харчування?
Чи потрібно Вам спортивне харчування?Фізіологія людини така, що енергію для забезпечення життєдіяльності організму ми отримуємо тільки з їжі. Також т..
7288
Що таке протеїн? Види протеїну.
Для більшості людей, при згадці про спортивні добавки, насамперед на думку спадає магічне слово - Протеїн. Для людей, закоренілих у своєму невігластві..
57523
Колаген для суглобів: чи є реальна користь?
Колаген являє собою фундаментальний білок організму, з якого складається 75-90 % хрящової тканини суглобів. Відомо, що до 30 років вироблення колагену..
57053
Спорт, спортивне харчування та харчування при веганстві
Розберімо, що таке веганство (не плутати з вегетаріанством)Веганство - це відмова від продуктів тваринного походження, починаючи від м'яса, риби, пт..
2569
Бромелайн – що це і як він впливає на здоров'я
Велику роль в житті продуктивної людини грає прийом ферментів рослинного походження. До таких ферментів відноситься й бромелайн. Що являє собою ця доб..
57049
Питна дієта – що це і скільки можна скинути?
Питна дієта, як відомо з назви, це спосіб вживання їжі рідкому вигляді. Рідке харчування дозволяє їжі швидше засвоюватися, полегшує процес її перетрав..
59545
Збалансоване харчування – що це означає і як правильно харчуватися?
Що таке збалансоване харчування?Збалансованим харчування на кожен день вважається правильна норма білків, жирів та вуглеводів, а також дотримання енер..
17986
Гречана дієта: у чому суть дієти, ефективність та протипоказання
У чому суть гречаної дієти?Основний принцип дієти у зменшенні калорійності раціону внаслідок переходу на моно харчування. Гречка не тільки поживна і б..
56226
У яких продуктах міститься залізо?
Роль заліза в організміЗалізо — надзвичайно важливий мікроелемент для людського організму, він бере участь майже в усіх біологічних процесах. На ..
51354
Процент жиру в організмі: що це та як його виміряти?
Вага – не є вирішальним показником фізичної форми. Двоє людей з однаковою вагою можуть мати абсолютно різне тіло шляхом співвідношення жиру та м'язів...
89267
Правильне харчування для схуднення – яке воно?
Правильне харчування необхідне для того, щоб залишатися здоровим, бадьорим і мати гарний вигляд. Крім того, таке харчування сприяє нормалізації ваги. ..
1812
Кардіо тренування вдома та в залі - все, що вам потрібно знати
Якщо ви не великий спортсмен, то не обов'язково знаєте, що таке кардіо. Проте, це важливий елемент, який здатний повернути здоров'я, зберегти молодіст..
13584
Як прибрати жир з живота — Топ 4 базові поради
У чому особливість жиру на животі?Жир в області живота є одним із типів жирової тканини, яка розташовується навколо внутрішніх органів у черевній поро..
1009
Складні вуглеводи — в яких продуктах містяться і яка роль харчуванні
Що таке вуглеводи та які види бувають?Людям потрібні біомолекули для кількох біологічних процесів, таких як накопичення енергії та регуляція метаболіч..
38009

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре