ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

L-карнітин - кілька порад щодо вибору

З кожним днем, все більше і більше людей починають дотримуватися правил здорового способу життя. Це стосується занять спортом та правильного харчування. Дотримання цих правил позитивно позначається на здоров'я і довголіття людини, а також на його зовнішньому вигляді. Ні для кого не секрет, що гарне, підтягнуте тіло досягається шляхом зниження відсотка підшкірних жирових відкладень. Допомагають в цьому фізичні вправи та правильне харчування. Додаткову стимуляцію процесів спалювання жирів надають препарати, що мають назву, схоже з їх робочим ефектом - жироспалювачі. Сьогодні їх можна легально придбати l-карнітин практично у всіх магазинах спортивного харчування Києва та інших міст України.




ЯК L-карнітин ДІЄ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ?


Механізм дії жироспалювачів можна схарактеризувати набором наступних функцій. Дані препарати стимулюють метаболічні процеси, пригнічують апетит, знижують ступінь засвоєння жирів і вуглеводів в шлунково-кишковому тракті, блокують синтез жирової тканини та виводять з організму зайву рідину. За механізмом дії, препарати, що допомагають процесам зниження жирового компонента в організмі, можна розділити на наступні групи:

1. Термогенікі - речовини, що підвищують енергопотенціал і енерговитрати організму, часто шляхом використання жирних кислот, блокуючи синтез жирової тканини.

2. Ліпотропні речовини - препарати, що розганяють метаболічні процеси, що призводять до розщеплення жирової тканини.

3. Блокатори поживних речовин і пригнічувачі апетиту.

4. Стимулятори щитоподібної залози.

5. Діуретики та інші менш значні групи препаратів.




Багато жироспалювачів дійсно надають ліпотропний ефект (тобто розщеплюють жирову тканину), але при цьому несуть шкоди організму. Перш за все страждає серцево-судинна система, яку ці препарати змушують працювати на підвищених обертах, печінку і нирки. Але є в списку стимулятори процесів спалювання жирів, препарати, які практично не приносять шкоди організму, і навіть володіють корисними для організму властивостями. Прикладом таких препаратів є вітаміноподібна речовина L-карнітин. Це амінокислота, що синтезується організмом. Головним механізмом її дії є транспорт жирних кислот в мітохондрії - енергетичні станції клітин. Говорячи простіше, карнітин дозволяє виробляти енергію за рахунок використання жирів. Доведено, що використання цієї амінокислоти позитивно позначається на здоров'ї серця і печінки. Спортивна практика підтверджує факт поліпшення спортивних показників внаслідок його використання, оскільки в організму з'являється можливість довше підтримувати запаси глікогену в м'язах за рахунок переорієнтації енергозабезпечення шляхом окислення жирних кислот. 
 




ЯК ПРИЙМАТИ L-карнітин?


L-карнітин як добавка випускається у формі капсул, порошку і в рідкому вигляді. Найбільш прийнятними є форми порошку і капсул, оскільки вони містять мінімальну кількість додаткових добавок. Рідка форма зручна в користуванні, і на відміну від капсул має смак, про який, правда, не сперечаються. Дозування використання знаходяться в межах 2-8 грам залежно від маси тіла, відсотки жирових відкладень, стажу занять і інших чинників, які може визначити фахівець в області фітнесу та здорового харчування. Найбільший ефект L-карнітин має при аеробному навантаженні, при силовому навантаженні цей ефект менше, але все одно значний. Рекомендується приймати цю добавку за 20-40 хвилин до початку тренування. Нагадуємо, що добавка ця абсолютно нешкідлива. Так що займайтеся спортом, правильно харчуйтеся, і ви завжди будете здорові та красиві!


Супутні товари
Подібні статті
Необхідність вживання Омега-3 жирних кислот в харчуванні спортсменів
Так, Омега-3 жирні кислоти останнім часом викликали сенсацію. Але чи потрібні вони саме Вам? Невже ці жирні кислоти дійсно творять дива? У цій статті ..
2168
Промисловий синтез амінокислот
У промислових масштабах амінокислоти отримують одним з нижчезазначених методів: Метод хімічного синтезуПри прям..
7590
Все про хондроітин і глюкозамін
У процесі життєдіяльності організм людини зазнає ряд змін, безліч з яких мають деструктивний характер. Говорячи простіше, організм повільно, але впевн..
3093
Спортивне харчування для набору м'язової маси
10 спортивних добавок, які знадобляться для набору м'язової масиУ вас худорлява статура? Хочете виправити цю проблему в короткі терміни? Тоді доведеть..
14505
Синефрин – навіщо потрібен і як працює?
Що таке синефрин? Свою популярність Синефрин отримав у фітнесі, як добавка, яка має жироспалювальний ефект. Синефрін (Synephrine) - це протоалкал..
26109
Протеїн для дівчат – користь чи шкода?
Спортивне харчування - невіддільна частина життя людини, яка веде активний спосіб життя з регулярними фізичними навантаженнями. Протеїнові добавки поп..
45357
BCAA (амінокислоти з розгалуженими ланцюгами) – що потрібно знати?
Що таке БЦАА?BCAA це комплекс, який складається з розгалужених ланцюгів. Складовими комплексу є валін, лейцин, ізолейцин. Амінокислоти є будівельним м..
28878
Бета аланін — що це і для чого потрібен?
Що таке бета аланін?Бета-аланін — це замінна амінокислота, вона виробляється в печінці, а також присутня в деяких продуктах тваринного походження. Бет..
7196

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре