ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

Все про хондроітин і глюкозамін

У процесі життєдіяльності організм людини зазнає ряд змін, безліч з яких мають деструктивний характер. Говорячи простіше, організм повільно, але впевнено зношується. Великий ступінь зносу з роками спостерігається в опорно-руховому апараті. Перш за все це стосується деструктивних змін наших суглобів. Це безпосередньо пов'язано з тим, що з віковими змінами суглоби втрачають один з найважливіших структурних елементів - глюкозамін, про який і піде далі мова. Препарат хондроітин і глюкозамін ви можете знайти в інтернет-магазині Вансітон.


 

Як хондроітин і глюкозамін впливає на організм людини

Сьогодні в будь-якому магазині Києва та України, що займаються продажем спортивного харчування, а також аптеках, ви зможете знайти препарати, які допоможуть відновити пошкоджені суглоби, а також здійснити профілактику їх захворювань. Якщо уважно вивчити їх склад, то в переважній більшості випадків там можна виявити такі складові, як глюкозамін і хондроітин. І це неспроста. Глюкозамін є моносахарид, що скупчується в сполучних тканинах опорно-рухового апарату, що бере участь в синтезі хрящової тканини, сухожиль, клапанів серця, зв'язок, нігтів, волосяних і шкірних покривів і синовіальної рідини. При дефіциті даної речовини виникають запальні та дегенеративні зміни хрящових тканин, прикладом яких служать артрози та артрити. Причому слід зазначити, що не тільки вікові зміни призводять до дефіциту глюкозаміну. Його недолік може бути викликаний низкою інших причин, наприклад надмірними фізичними навантаженнями, екологічними змінами, нервовими зривами та потрясіннями. Систематичні медичні дослідження довели, що застосування глюкозаміну хворими приносило ряд позитивних змін:

1. Нівелювалися запальні процеси;

2. Спостерігалася регенерація хрящових тканин;

3. Збільшувався синтез основного компонента синовіальної (суглобової) рідини, що працює як мастило для суглобів - гіалуронової кислоти.


 

У чому міститься і в яких дозах приймати хондроітин і глюкозамін

Існує кілька форм глюкозаміну. Але як показали дослідження, найвищим ступенем біодоступності (близько 90%) володіє глюкозаміну сульфат. Видобувається він з хітинових покривів ракоподібних шляхом гідролізу і додавання сірки. Помічником глюкозаміну в роботі з регенерації суглобово- хрящових тканин виступає така речовина, як хондроітин, також переважно в формі сульфату. Його основна функція - зберігати необхідну кількість рідини в хрящі, поліпшує амортизацію при русі. Також він знімає запальні процеси, має знеболювальну дію, збільшує гнучкість і рухливість суглобів. Необхідні дозування прийому глюкозаміна сульфату коливаються в межах 500-1500 мг на добу і навіть вище, залежно від маси тіла і ступеня розвитку суглобових патологій. Хондроїтину сульфату при тих же умовах необхідно 300-1000 мг.
Наостанок хотілося б зауважити, що заняття спортом, правильне харчування, і профілактичне використання хондропротекторів безперечно продовжить життя ваших суглобів, що безпосередньо позначиться на вашому здоров'ї та довголітті.



Подібні статті
Промисловий синтез амінокислот
У промислових масштабах амінокислоти отримують одним з нижчезазначених методів: Метод хімічного синтезуПри прям..
7588
L-карнітин - кілька порад щодо вибору
З кожним днем, все більше і більше людей починають дотримуватися правил здорового способу життя. Це стосується занять спортом та правильного харчуванн..
3300
Харчування до і після тренувань
Проблема тут в тому, що кожна людина ставить різну мету. Для одного важливо наростити м'язи, для іншого — схуднути. У зв'язку з цим відрізняється і йо..
13514
Спортивне харчування для набору м'язової маси
10 спортивних добавок, які знадобляться для набору м'язової масиУ вас худорлява статура? Хочете виправити цю проблему в короткі терміни? Тоді доведеть..
14496
Колаген для суглобів: чи є реальна користь?
Колаген являє собою фундаментальний білок організму, з якого складається 75-90 % хрящової тканини суглобів. Відомо, що до 30 років вироблення колагену..
57007
Біль у суглобах - основні причини та методи лікування
Почали скиглити суглоби? Запалилися, почервоніли та опухли коліна? Статистика повідомляє, що до 85% дорослого населення періодично відчуває ломоту та ..
1119

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре