ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

Препарати для суглобів і зв'язок в спортивному харчуванні: вітаміни, спортивні добавки

Існує 2 способи — ретельна розминка перед кожним тренуванням і прийом спеціальних спортивних добавок, що зміцнюють зв'язки та суглоби. З першим моментом все зрозуміло, а другий розглянемо докладніше, оскільки тут є свої нюанси.

Спортивні добавки для суглобів і зв'язок: які вживати?

Знайти СпортПіт, який зміцнює зв'язки та суглоби, можна без проблем, благо пропозицій на ринку більш ніж достатньо. Проблема в тому, велика частина добавок є абсолютно марною. Також існують препарати, які не відповідають заявленим стандартам якості. Або мають завищену вартість, і замість них можна купити дешевший аналог.

Тому нижче розглянемо ті препарати, які не просто знімають біль на час, а дійсно допомагають. І для вашої зручності відсортуємо їх за результативністю.

Препарати, що відрізняються високою ефективністю

Список спортивних добавок невеликий, зате вони вважаються найбільш дієвими. Сюди належить:

  • Глюкозамін сульфат і хондроїтин сульфат. Допомагають зміцнити суглоби та зв'язки.
  • Колаген. Крім основного завдання зміцнює кістки та покращує шкіру.
  • Кальцій і вітамін D. Їх треба приймати разом, оскільки вони життєво необхідні для кісток. Через брак вітаміну D можуть з'являтися всілякі розлади — наприклад, запалення.
  • Омега-3. Сприяє зниженню синтезу протизапальних простагландинів, запобігаючи руйнуванню хряща. Крім того, знижує біль при захворюваннях суглобів і робить їх рухливими. Тому всім бодібілдерам необхідно періодично включати її в денний раціон.

Також позитивний вплив має гормон росту (зміцнює зв'язки та прискорює відновлення суглобів), нандролон або анаполон (це анаболічні стероїди, які допомагають усунути біль у суглобах).

Препарати, що відрізняються середньою ефективністю

До даної категорії можна віднести такі препарати:

  • Метілсульфонілметан. Пригнічує запалення і знижує біль. Але на процес відновлення тканини ніяк не впливає.
  • S-аденозилметионин. Вважається популярним варіантом в Європі, оскільки пройшов клінічні випробування та отримав схвалення лікарів. Але є дві проблеми. По-перше, для ефективного результату необхідні чималі дози (близько 1500 мг в день). По-друге, він має високу ціну. В результаті курс лікування виходить досить дорогим.
  • Бромелаїн. Відмінна добавка, яка допомагає знизити біль і усунути запальний процес. Але тільки в тих випадках, якщо травма була отримана недавно.
  • Куркумін. Екстракт з рослин, що характеризується протизапальними властивостями. Але згідно з проведеними дослідженнями він дає слабкий ефект.

Також бодібілдерам дуже допомагають вітаміни в поєднанні з корисними мінералами. Адже вони вважаються відмінними антиоксидантами. Детальна інформація:

  • Вітамін С допомагає синтезувати колаген. Також знижує больові відчуття і прискорює процес відновлення.
  • Вітамін E запобігає ризику пошкодження суглобів. Разом з вітаміном C знижує окисні процеси та підвищує ефективність лікування. Підтверджено, що якщо після кожного тренування приймати СпортПіт, що містить вітаміни E і C, це допомагає знизити біль і запальний процес.
  • Вітаміни групи B. Вітамін B5 покращує вироблення колагену і прискорює процес загоєння ран. Організм повинен отримувати його в потрібній кількості, інакше болі в суглобах посиляться. Також позитивний результат дають вітаміни B6 і B12, що характеризуються протизапальним ефектом.

Мінерали

  • Забезпечують хороше функціонування клітин, стимулюють вироблення ферментів, допомагають синтезувати клітини зв'язок.
  • Бор і марганець стимулюють вироблення колагену, покращують обмін речовин.
  • Цинк активізує синтез ферментів, що відповідають за ріст клітин. Його нестача негативно позначається на процесі відновлення (тканина заживає набагато повільніше).
  • Мідь допомагає виробляти лізил-оксидази, необхідні для перетворення колагену та еластину. Також полегшує больові відчуття, оскільки характеризується протизапальною дією.

Препарати, що відрізняються низькою ефективністю

Перераховувати СпортПіт, який є марним або занадто дорогим, не має ніякого сенсу. Адже, як згадувалося раніше, в дану категорію входять багато добавок — за винятком тих, що вже перераховані вище. Відзначимо тільки, що самими неефективними є екстракти з рослин і СпортПіт тваринного походження.

Зрозуміло, щоб не платити за повітря, купуйте продукцію від перевірених виробників. І пам'ятайте, що основним джерелом колагену є харчовий желатин.


Замість висновку

Таким чином, якщо плануєте купувати добавки для профілактики або лікування зв'язок і суглобів, використовуйте ті препарати, які мають максимальну ефективність. Вони зміцнять кістки, допоможуть запобігти запальним процесам, знизять больові відчуття, допоможуть швидше відновитися після травми.

Також можна приймати комплексні добавки Animal Flex (від виробника Universal Nutrition) і Bone Boost (від компанії SAN). Це популярні препарати, які мають збалансований склад і теж характеризуються відмінним ефектом


Подібні статті
Спортивне харчування для схуднення
Перш ніж розглядати спортивне харчування для сушіння або схуднення, необхідно розібратися, в чому різниця між цими процесами. З першого погляду мета з..
7749
Промисловий синтез амінокислот
У промислових масштабах амінокислоти отримують одним з нижчезазначених методів: Метод хімічного синтезуПри прям..
7590
Харчування до і після тренувань
Проблема тут в тому, що кожна людина ставить різну мету. Для одного важливо наростити м'язи, для іншого — схуднути. У зв'язку з цим відрізняється і йо..
13532
Виробництво спортивного харчування: міфи і реальність
Як вибирає спортивне харчування середньостатистичний спортсмен, який регулярно відвідує тренажерний зал? Зазвичай він покладається на інформацію, яку ..
4508
Що таке протеїн? Види протеїну.
Для більшості людей, при згадці про спортивні добавки, насамперед на думку спадає магічне слово - Протеїн. Для людей, закоренілих у своєму невігластві..
57526
Колаген для суглобів: чи є реальна користь?
Колаген являє собою фундаментальний білок організму, з якого складається 75-90 % хрящової тканини суглобів. Відомо, що до 30 років вироблення колагену..
57060
Бромелайн – що це і як він впливає на здоров'я
Велику роль в житті продуктивної людини грає прийом ферментів рослинного походження. До таких ферментів відноситься й бромелайн. Що являє собою ця доб..
57057
МСМ (Метилсульфонілметан) що це і яка користь?
Метилсульфонілметан (MSM) – це природна сполука органічної сірки. У природі вона зустрічається у деяких харчових продуктах, але у невеликих кількостях..
125882
Що таке крепатура і як її позбутися?
Болі у м'язах після спорту, які називають кріпатурою, є звичайним систематичним наслідком відновлення фізичної активності або більш інтенсивних зусиль..
8044
Кардіо тренування вдома та в залі - все, що вам потрібно знати
Якщо ви не великий спортсмен, то не обов'язково знаєте, що таке кардіо. Проте, це важливий елемент, який здатний повернути здоров'я, зберегти молодіст..
13585

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре