ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

Як приймати гейнери? Використовуємо добавку з максимальною користю

Неправильний прийом гейнерів може загрожувати неприємними наслідками, такими як набір зайвих жирових відкладень та безрезультатність у плані тренувань. Таким чином, щоб досягти успіху в спортивних заняттях, необхідно знати, як правильно вживати цю спортивну добавку, коли, з чим, в яких дозах і т.п. Про це та багато іншого - у даній публікації. 

Що таке гейнери? 

Що таке гейнери

Гейнер (з англ. gain - збільшення) - це різновид спортивного харчування, яке складається переважно з вуглеводів і меншою з білка. Основним завданням гейнера є забезпечення організму енергією для відновлення м'язових волокон і збільшення м'язової маси. 

Кому гейнери дійсно потрібні?

Гейнери показані:  

  • Спортсменам, які прагнуть набрати м'язову масу, оскільки вуглеводно-білковий склад є найкращим будівельним матеріалом для м'язів.
  • Людям з нерегулярним режимом харчування - при наборі м'язової ваги необхідно їсти 5-6 разів на день, включаючи прийом високовуглеводних та високобілкових добавок.
  • Ектоморфам (людям з астенічною статурою) – найчастіше через прискорений обмін речовин, таким людям складно набрати масу.

Як використовувати гейнери 

Загальні рекомендації щодо вживання спортпиту для новачка:

  1. Порцію гейнера розчиняють у 400-500 мл рідини до отримання однорідної суміші. Обсяг води або молока може змінюватись. 
  2. Не рекомендується розчиняти порошок у рідинах високої температури, оскільки так білок втрачає свої корисні властивості. 
  3. Спортсменам, які повільно збільшують масу, показано пити гейнер щодня, у тому числі й у не тренувальні дні. 
  4. Гейнер найкраще приймати у два підходи, щоб забезпечити швидше засвоєння продукту та застерегти травний тракт від перевантаження.  

У день тренування гейнер рекомендовано вживати за наступною схемою:

  • Використовувати добавку за 30 хвилин до тренування, щоб підготувати організм до інтенсивних навантажень та зробити заняття спортом результативнішими.
  • Вживати гейнер потрібно не менше ніж через 30 хвилин після тренування, оскільки перезбуджений організм повинен прийти в норму.

За допомогою гейнера можна швидко відновити м'язи, а також запобігти розпаду білка. 

З чим пити гейнери? 

З чим пити гейнери

Для застосування порошкоподібну добавку потрібно розчинити у рідині.

Найбільш підходящими є:

  1. Молоко. Завдяки білку у своєму складі, а також насиченому смаку молоко є фаворитом серед спортсменів. Потрібно брати до уваги жирність молока, тому що молоко з підвищеною жирністю більше підійде людям, які бажають швидко набрати вагу.
  2. Вода. Простий і доступний варіант для виготовлення вуглеводного коктейлю, але не має жодних додаткових корисних властивостей. 

Також, щоб приготувати гейнер, підійдуть соки, кисломолочні продукти та несолодкі газировки. 

Поєднання гейнерів з іншими добавками 

Збільшити користь вживання гейнера можна за допомогою його поєднань з іншими різновидами спортпіта:

  • Змішування з амінокислотами сприяє набору маси та покращить здоров'я організму в цілому.
  • Прийом вітамінів у комплексі з гейнером дозволить організму швидше відновити сили після тренування.
  • Заповнити дефіцит білків і вуглеводів допоможе поєднання гейнера в пропорції з протеїном.
  • Додавання креатину в гейнер дозволить організму швидше набрати м'язову масу, оскільки креатин у такому тандемі ще більше прискорює ріст м'язів. 

Коли краще пити гейнер? 

Для спортсменів, метою яких не є набір ваги, найкраще використовувати гейнер до тренування. Це забезпечить продуктивніше заняття спортом, але водночас не призведе до зростання жирових відкладень. У бодібілдингу рекомендовано приймати добавку до тренування. Такий підхід дозволить заповнити білково-вуглеводний дефіцит та забезпечить швидку регенерацію м'язових волокон та енергетичне відновлення. 

Як часто пити гейнер? 

Як часто пити гейнер

Рекомендовано приймати гейнер – 1 раз на добу у 2 підходи, добавку можна використовувати та більше разів, але це може призвести до набору зайвої ваги, особливо якщо ви схильні до повноти. 

Середньою порцією гейнера є 150-200 г на день, але кількість мірних ложок змінюється в залежності від наступних критеріїв:

- маси тіла

- складу і калорійності гейнера

- раціону харчування

- кількості та інтенсивності тренувань

- основної мети прийому 

- днів відпочинку від тренувань. 

Чи існують побічні ефекти? 

Складом гейнера є звичайні харчові компоненти з продуктів харчування. Тому дана добавка є абсолютно безпечною як для чоловіків, так і для жінок.

Попри це, можливі деякі побічні ефекти від вживання спортивного харчування:

❌ Індивідуальна непереносимість або алергія, для яких характерні свербіння, підвищена температура, висипання.

❌ Харчове отруєння, яке проявляється діареєю, нудотою, блюванням, загальним нездужанням організму. Причиною може бути неправильне зберігання продукту, що викликає розвиток у порошку патогенних мікроорганізмів. 

За наявності подібних симптомів використання гейнера варто негайно припинити.

На що звернути увагу при виборі гейнерів

Щоб вирішити, який гейнер найкраще придбати, необхідно звернути увагу на таку інформацію:

➤ Склад та харчову цінність. Продукт повинен мати у своєму складі безліч поживних речовин та якісних інгредієнтів.

➤  Відгуки клієнтів. Якісні товари повинні мати переважно позитивні відгуки. 

➤  Результати перевірки. Відповідність медичним та бізнес стандартам важливий аспект при купівлі спортпіта.  

➤   Важливим є додаткове тестування на якість та чистоту продукту. 

Наша рекомендація: щоб уникнути неприємних наслідків для здоров'я, купуйте гейнери в спеціалізованих магазинах спортивного харчування з перевіреною репутацією і дотримуйтесь інструкції щодо прийому цього спортхарчу. 


Подібні статті
Спортивне харчування для схуднення
Перш ніж розглядати спортивне харчування для сушіння або схуднення, необхідно розібратися, в чому різниця між цими процесами. З першого погляду мета з..
7748
Харчування до і після тренувань
Проблема тут в тому, що кожна людина ставить різну мету. Для одного важливо наростити м'язи, для іншого — схуднути. У зв'язку з цим відрізняється і йо..
13529
Виробництво спортивного харчування: міфи і реальність
Як вибирає спортивне харчування середньостатистичний спортсмен, який регулярно відвідує тренажерний зал? Зазвичай він покладається на інформацію, яку ..
4506
Протеїн для дівчат – користь чи шкода?
Спортивне харчування - невіддільна частина життя людини, яка веде активний спосіб життя з регулярними фізичними навантаженнями. Протеїнові добавки поп..
45343
Спорт, спортивне харчування та харчування при веганстві
Розберімо, що таке веганство (не плутати з вегетаріанством)Веганство - це відмова від продуктів тваринного походження, починаючи від м'яса, риби, пт..
2568
Що таке креатин та як його приймати?
М'язи Атланта, сила Геркулеса та енергія Зевса – так відгукуються про креатин початківці та просунуті бодибілдери. Це найпопулярніша та досконально ви..
35133
Види статури: ектоморф, мезоморф або ендоморф. Хто ти?
Що означає тип статури?Розмір та форма тіла кожної людини генетично запрограмовані. Статура — пропорції та особливості частин тіла та розвитку кістков..
198869
Тирозин: корисні властивості, застосування, протипоказання
Що таке тирозин?Тирозин — амінокислота, яка присутня в організмі людини, грає важливу роль у синтезі білка. Генерується в організмі за допомогою перет..
30558

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре