ru | ua | en
Інформація
аыф
Пошук

Що таке протеїн? Види протеїну.

Для більшості людей, при згадці про спортивні добавки, насамперед на думку спадає магічне слово - Протеїн. Для людей, закоренілих у своєму невігластві ця спортивна добавка тотожна слову хімія, від якої люди навіть помирають, не кажучи про другий, вигаданий ними самими, спектр проблем. У людей, які хоча б мінімально товаришують з головою, така думка викликає, як мінімум посмішку. Постараємося пролити світло на даний вид спортивного харчування, допомогти розібратися в його типах і способах застосування.
 
бодібілдер

Що ж таке протеїн?

Протеїн - це звичайний білок, що міститься в харчових продуктах, перш за все тваринного походження, хоча і в рослинній їжі він також присутній, але його зміст, амінокислотний профіль і біодоступність нижче. Його прийом викликаний необхідністю поповнювати та доповнювати білкову складову вашого раціону. Це особливо важливо для людей, що займаються спортом, оскільки їх енерговитрати вище, ніж у людей, які ведуть "неспортивний" спосіб життя. Білок в організмі необхідний для багатьох життєвоважливих функцій:
1.Він служить будівельним матеріалом для всіх видів м'язових тканин;
2.Бере участь у синтезі гормонів і ферментів;
3. Необхідний для метаболічних процесів організму.
У всіх магазинах Києва та України, що спеціалізуються на продажу продуктів спортивного харчування, можна зустріти величезну різноманітність білкових продуктів, різних фірм і різних видів. Чудові протеїни за хорошою ціною ви можете знайти в інтернет-магазині Вансітон.

 
жінка спортсмен

Які є види протеїнів?

Розберімося в типах Протеїну. Розділити види даної добавки можна насамперед за джерелом його отримання. Отже, найбільш популярні нині види протеїну:
1. Сироватковий;
2. Молочний;
3. Яєчний;
4. М'ясний (яловичий і ін.);
5. Рослинний (соєвий, пшеничний і ін.);
6. Комплексний (містить мікс різних видів білка).

 
спорт

Чим відрізняються протеїни і як приймати?

Розрізняються вони перш за все швидкістю і повнотою засвоєння, а також амінокислотним профілем. Найбільш популярним на сьогодні є сироватковий протеїн. Його популярність викликана в першу чергу швидкістю його засвоєння - вона найвища. Видобувають його шляхом висушування сироватки молока. Залежно від ступеня очищення він ділиться на: концентрат (містить близько 70% білка), ізолят (90% і вище) і гідролізат (найвищий ступінь вмісту білка і його засвоєння). З огляду на швидкість його засвоєння, найбільш раціональним є його застосування відразу після тренування, щоб максимально швидко включити процеси протистояння катаболізму, і сприяти анаболізму. Разова порція повинна містити 20-30 грам продукту. Більше вживати - гроші на вітер, оскільки його надлишки у непрофесійного спортсмена (у професіоналів окрема історія), навряд чи засвояться. Такі види протеїну, як молочний, яєчний, м'ясний і рослинний засвоюються повільніше, тому їх доцільно приймати між основними прийомами їжі, як додаткове джерело білка. Також їх можна приймати перед сном, щоб використовуючи низьку швидкість їх всмоктування, зменшити наслідки нічного катаболізму. Дозування використовуються ті ж.
Наостанок хочу нагадати, що Протеїн - це елемент додаткового харчування. Його метою є підвищення рівня споживаного за день білка, але ніяк не його повна заміна. Ваш раціон, для поліпшення спортивних показників, повинен містити насамперед білок, що надходить зі звичайних харчових продуктів. Спортивні добавки - це хоч і найважливіше, але все ж доповнення. Займайтеся спортом і будьте здорові!


протеїн


Супутні товари
Хіт продажів
Подібні статті
Спортивне харчування для будь-якого виду спорту. Фехтування.
Всупереч усталеній думці, спортивне харчування та добавки - не тільки для бодібілдерів. Для того, щоб показати реальну користь застосування спеціальни..
2154
Харчування до і після тренувань
Проблема тут в тому, що кожна людина ставить різну мету. Для одного важливо наростити м'язи, для іншого — схуднути. У зв'язку з цим відрізняється і йо..
13532
Препарати для суглобів і зв'язок в спортивному харчуванні: вітаміни, спортивні добавки
Існує 2 способи — ретельна розминка перед кожним тренуванням і прийом спеціальних спортивних добавок, що зміцнюють зв'язки та суглоби. З першим момент..
7222
Жироспалюючі продукти харчування: вибираємо для схуднення
Зменшити кількість жирових відкладень допоможе споживання певних натуральних харчових продуктів. Втратити вагу дуже легко, варто всього лише додати ..
4519
Білкова дієта: меню, користь та протипоказання
Про білкову дієту не чув лише лінивий. І хоча цей режим харчування викликає чималі суперечки та дискусій у колах щодо харчування та здоров'я, він зали..
60329
Питна дієта – що це і скільки можна скинути?
Питна дієта, як відомо з назви, це спосіб вживання їжі рідкому вигляді. Рідке харчування дозволяє їжі швидше засвоюватися, полегшує процес її перетрав..
59561
МСМ (Метилсульфонілметан) що це і яка користь?
Метилсульфонілметан (MSM) – це природна сполука органічної сірки. У природі вона зустрічається у деяких харчових продуктах, але у невеликих кількостях..
125919
Кардіо тренування вдома та в залі - все, що вам потрібно знати
Якщо ви не великий спортсмен, то не обов'язково знаєте, що таке кардіо. Проте, це важливий елемент, який здатний повернути здоров'я, зберегти молодіст..
13588
Протеїн для схуднення допоможе схуднути?
Що таке протеїн (білок)?Протеїн (білок) — один з основних елементів будови людського організму. Білкові сполуки — це м'язи, ферменти, гормони, речовин..
4111
Хурма — яка користь та шкода для організму
Хурма — це плід, який походить з Персії (сучасний Іран) і розповсюдився в Індії, Китаї та деяких інших країнах Азії. Поступово хурма поширилася в Євро..
11370

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре